Vacature: www.brabantvac.nl/vacature-brabant/bv-11793

Vacature: Staffunctionaris DBC/Informatie voor Laurentius in Roermond

VACATURENR bv-11793 (05-02-2018)


STAFFUNCTIONARIS DBC/INFORMATIE (M/V)

Vacaturenummer 18-022, 24-32 uur per week


Over Laurentius
Het Laurentius Ziekenhuis is een ziekenhuis met een overzichtelijke schaal, een informele cultuur en korte lijnen tussen medewerkers onderling en tussen patiënt en zorgverlener. We hebben een breed zorgaanbod waarbij alle basiszorg voorhanden is en door samenwerking met andere zorgpartners kunnen we ook hoogcomplexe zorg bieden. Betrokkenheid bij de patiënt en klantgerichtheid zijn belangrijk voor ons. ‘Liefdevolle zorg met passie’ is onze visie en onze kernwaarden aandacht, optimisme, deskundigheid en respect zijn de basis van ons handelen.

De afdeling Finance & Control
De afdeling F&C (22 FTE) bestaat uit de volgende onderdelen: boekhouding, facturering, medische registratie, DBC helpdesk en planning & control. De DBC helpdesk is het aanspreekpunt voor alles m.b.t. DBC/DOT en verrichtingenregistratie. De afdeling F&C heeft als visie “proactief zorgen voor inzicht in financiën en kwaliteit”. Dit vraagt een proactieve houding en begrip van de informatie vragen van onze klanten. Wij adviseren hierin gevraagd en ongevraagd. Een financieel stabiele organisatie is een randvoorwaarde voor realisatie van de visie van het Laurentius ziekenhuis en is geen doel op zich. Vanwege pensionering van een van de medewerkers zijn wij op zoek naar een nieuwe enthousiaste en betrokken collega die graag in teamverband werkzaam is. In eerste aanleg behelst het een functie voor de duur van 2 jaar. Afhankelijk van de uitkomsten van fusie bespreking tussen VieCuri Medisch Centrum en het Laurentius wordt beoordeeld of de overeenkomst wordt omgezet voor onbepaald tijd.

De functie
De functie als Staffunctionaris DBC/Informatie is een breed inzetbare functie binnen de afdeling. De functie richt zich enerzijds op ondersteuning van de DBC Helpdesk en het Facturatie proces, en anderzijds op ondersteuning van de Stafadviseur Zorgverkoop en afdeling facturatie. Gedurende de periode maart tot augustus zal gezien zwangerschapsverlof de functie vooral gericht zijn op de vervanging van de DBC Helpdesk en werkzaamheden ten behoeve van de Handreiking Rechtmatigheidscontroles 2017. De DBC Helpdesk is het aanspreekpunt voor alles met betrekking tot DBC/DOT en verrichtingenregistratie, voor de specialisten, secretariaten, financiële afdeling en iedereen die te maken heeft met DBC’s/DOT, en verstrekt tevens gevraagd en ongevraagd informatie aan eerder genoemde personen. Ook wordt gecontroleerd op juistheid, volledigheid en tijdigheid v.w.b. de DBC/DOT registratie. Na de zwangerschapsvervanging zal er meer een evenwicht komen in de functie waarbij de taken naast de werkzaamheden voor de DBC Helpdesk bestaan uit ondersteuning van de Stafadviseur Zorgverkoop en de afdeling facturatie. De ondersteuning van stafadviseur behelst primair de indicatoren vanuit het Zorginstituut en IGZ, naast diverse ad/hoc werkzaamheden welke voorkomen uit het proces van zorgverkoop. Voor de afdeling facturatie zal met name de nadruk liggen op het opstellen van de management informatie over het facturatie proces en ondersteuning van het facturatie proces.

Wie zoeken we?
Wij zoeken een kandidaat die:
 • een verwante opleiding heeft op HBO niveau;
 • kennis heeft van Excel;
 • kennis heeft van de Handreiking;
 • kennis heeft van Chipsoft;
 • kennis heeft van Kwaliteitsindicatoren vanuit het Zorginstituut en IGZ;
 • kennis heeft van de ziekenhuisorganisatie, financiering en DBC/DOT is een pré;
 • kennis van de Handreiking Rechtmatigheidscontroles is een pré;
 • bij voorkeur ervaring heeft in een soortgelijke functie;
 • een teamplayer is en accuraat werkt;
 • de functie zelfstandig uitvoert waarbij goede onderlinge samenwerking en taakafstemming noodzakelijk is gezien de beperkt teamomvang.

Wat bieden we jou?
 • een dynamische afdeling met voldoende uitdagingen;
 • een klein, maar gemotiveerd team;
 • in eerste instantie een aanstelling voor de duur van 2 jaar;
 • de arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Ziekenhuizen waarbij de salariëring plaatsvindt op basis vankennis en ervaring.

Informatie en sollicitatie
Wil je meer informatie over de functie? Bel dan met Eveline Miessen, teamleider F&C, telefoonnummer, 0475-382973.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Laura Hellebrekers, HRM-adviseur, telefoonnummer 0475-
382684.

Indien Laurentius met jou een arbeidsovereenkomst aangaat, dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Tot uiterlijk 19 februari 2018 kun je reageren via onderstaand sollicitatieformulier.

Klik hier om het sollicitatieformulier te openen.

Solliciteren
Meer info  www.lzr.nl