Vacature: www.brabantvac.nl/vacature-brabant/bv-12089

Vacature: Adviseur Capaciteitsmanagement voor Laurentius in Roermond

VACATURENR bv-12089 (17-05-2018)

Wij zijn op zoek naar een

ADVISEUR CAPACITEITSMANAGEMENT M/V

Vacaturenummer 18-086, 32 uur per week


Over Laurentius
Het Laurentius Ziekenhuis is een ziekenhuis met een overzichtelijke schaal, een informele cultuur en korte lijnen tussen medewerkers onderling en tussen patiënt en zorgverlener. We hebben een breed zorgaanbod waarbij alle basiszorg voorhanden is en door samenwerking met andere zorgpartners kunnen we ook hoogcomplexe zorg bieden. Betrokkenheid bij de patiënt en klantgerichtheid zijn belangrijk voor ons. ‘Liefdevolle zorg met passie’ is onze visie en onze kernwaarden aandacht, optimisme, deskundigheid en respect zijn de basis van ons handelen.

De afdeling kwaliteit en veiligheid
Als adviseur capaciteitsmanagement maak je binnen het Laurentius ziekenhuis (LZR) deel uit van een team, binnen de afdeling kwaliteit en veiligheid, dat tot doel heeft de organisatie, het management en de medisch specialisten in staat te stellen tot een optimale inzet te komen van de beschikbare capaciteit en formatie met als doel:
  • kwaliteit en veiligheid van de zorg binnen het LZR garanderen;
  • leverbetrouwbaarheid en toegankelijkheid van de zorg garanderen;
  • doelmatig gebruik van de beschikbare capaciteit garanderen.

De afdeling kwaliteit en veiligheid bestaat naast het team dat zich behoudt met capaciteitsmanagement uit een aantal beleidsmedewerkers alsook is de vrijwilligerscoördinatie gelieerd aan deze afdeling.

De functie
Als adviseur capaciteitsmanagement bied je hoogwaardige en professionele expertmatige en procesmatige ondersteuning aan het lijnmanagement en de medisch specialisten. Je draagt zorg voor doorontwikkeling van beleid op het gebied van integraal capaciteitsmanagement, bepaalt de capaciteits- en formatiebehoefte en stelt strategische, tactische en operationele capaciteitsprognoses op.

Je voert capaciteitsanalyses uit en schrijft rapportages waarbij verbeterpotentieel wordt gesignaleerd. Hierbij verstrek je (on)gevraagde adviezen ter optimalisatie van capaciteitsmanagement binnen de organisatie, geef je uitvoering aan verbeterprogramma’s alsook draag je zorg voor het implementeren en borgen van veranderingen en resultaten. Ook ben je verantwoordelijk voor het bepalen van de benodigde capaciteit en formatie alsook het opstellen van strategische, tactische en operationele capaciteitsprognoses op grond waarvan het lijnmanagement effectief sturing kan geven.

Het actief uitdragen van het gedachtegoed van Integraal Capaciteit Management middels o.a. interne scholing, training en coaching behoort tot jouw takenpakket evenals zorgdragen voor innovatie op het gebied van capaciteitsmanagement. Het bijhouden van de laatste ontwikkelingen in dit vakgebied is een vanzelfsprekendheid.

Wie zoeken we?
Wij zoeken een innovatieve kandidaat, met HBO+/academisch werk- en denkniveau met studierichting (technische) bedrijfskunde, die verantwoordelijkheid weet te nemen voor de doorontwikkeling van een beleid op het gebied van integraal capaciteitsmanagement binnen het ziekenhuis. Vanuit jouw expertise weet je inhoudelijk vorm te geven aan de uitvoering van dat beleid.
Relevante werkervaring in ziekenhuizen is een absolute must, specifiek op het gebied van zorglostiek/integraal capaciteitsmanagement.
Een sublieme kennis van en vaardigheden met excel zijn een absolute voorwaarde.
Een sterk analytisch vermogen, uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden alsook advies- en didactische vaardigheden mogen niet ontbreken evenals aantoonbare ervaring met project- en verandermanagement en veranderprocessen.
Je hebt doorzettingsvermogen, geduld en weet met weerstanden om te gaan. Je bent resultaatgericht, daadkrachtig en weet van aanpakken om de voorgestelde verandering samen te implementeren. Je bent een stevige gesprekspartner op verschillende niveaus. Tot slot ben je verbindend, heb je gevoel voor verhoudingen en creëer je door jouw expertise en manier van communiceren draagvlak.

Wat bieden we jou?
  • een afdeling met een klein team capaciteitsmanagement hetgeen uiterst gemotiveerd is;
  • een uitstekend leer- en werkklimaat met veel ruimte voor ontplooiing;
  • een na- en bijscholingsbeleid waardoor de kennis actueel blijft;
  • een contract voor gemiddeld 32 uur per week;
  • arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Ziekenhuizen.

Informatie en sollicitatie
Wil je meer informatie over de functie? Bel dan met Francien Koninkx, manager kwaliteit & veiligheid, telefoonnummer, 0475-382679.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Saskia Maas, HRM adviseur, telefoonnummer 0475-383026. Indien Laurentius met jou een arbeidsovereenkomst aangaat, dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. Daarnaast kunnen in overleg referenties worden opgevraagd bij de huidige of vorige werkgever.

Tot uiterlijk 1 juni 2018 kun je reageren via onderstaand sollicitatieformulier.
Klik hier om het sollicitatieformulier te openen.

Solliciteren
Meer info  www.lzr.nl